Ortodontik Rahatsızlıklar Nelerdir


Ortodontik Rahatsızlıklar Nedir



Ortodonti alanını ilgilendiren ilk konu dişlerde bulunan çapraşıklıklardır. Diş ve çene yapısındaki uyumsuzluktan kaynaklı olan çapraşıklık problemi ölçüm yapılarak değerlendirilir. Tedavi şekli dişlerin çapraşıklık boyutuna göre belirlenir. Dönük diş yapısı ise yaşanan bir başka problemdir. Erken yaşta fark edilmesi halinde tedavi çok daha kolay bir şekilde yürütülür. 

Genellikle ön dişlerde görülen aralıklı diş sorunu ise ortodontik problemler içinde sık görülen bir başka yapı bozukluğudur. Dişeti liflerinin kalınlığı, diş boyutlarının küçük olması gibi nedenlerden ortaya çıkar. Bu sorunun da çözümü vardır.

 Kapanış bozuklukları ise bir başka rahatsızlık biçimidir. Örtülü kapanış, ön ve arka açık kapanış, çapraz kapanış bu problemler arasındadır. Örtülü kapanış, üst dişlerin aşırı uzamasıdır ve alt dişlerin görünmemesidir. Tedavi sonrası dişler de düzgün bir sıralama oluşur. 

Çapraz kapanış ise bir veya birden fazla dişin ters kapanmasıdır ve tedavisi en önemli kapanış sorunudur. Ön ve arka bölgede bulunan dişlerin uzak konumlanması ise ön veya arka açık kapanış olarak değerlendirilir. Gömülü dişler, ileri çene, çene darlığı, orta hattın uyuşmaması gibi sorunlar da ortodontinin konusu içindedir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lamine Diş Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Dişeti Sorunları Migren Ağrınızı Tetikleyebilir

Diş Eti Nasıl Tedavi Edilir