Ortodonti İle Tedavi Edilebilen Problemler


Ortodonti İle Tedavi Edilebilen Problemler Ve Nedenleri


Ortodontik sorunlar kişilerin dış görünüşlerini ve sağlıklarını doğrudan etkileyen problemlerdir. Genel olarak tedaviyi yanlış konumlanan dişlerin düzeltilmesi olarak tanımlanabilir. Diş sorunlarına bakıldığı zaman estetik kaygılar ortaya çıkabilecek diğer sorunlara göre çok daha basit kalmaktadır. Çene kemiği üzerinde yanlış dizilen dişler zaman içerisinde diş kayıplarından çiğneme problemlerine kadar birçok hastalığa da davetiye çıkartır.


 Unutmamak gerekir ki ağız ve diş sağlığını etkileyen sorunlar diğer organlara da zarar verecek boyutlara ulaşabilir. Ortodonti problemleri dişleri ve çeneyi etkileyen problemler olarak ayrı ayrı değerlendirilirler. Bazı durumlarda her iki problem de birlikte görülebilir. Tedavinin planlanması sürecinde de mevcut sorunların tamamının giderilmesine çalışılır.

Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır?


Ortodonti alanına bağlı tedaviye öncelikle çene ve diş yapısında bulunan sorunların belirlenmesi ile başlanır. Tedavi tek bir yöntem ya da birden çok yöntem kullanılarak planlanır. Gerekli durumlarda diş hekimliği ve ağız bölgesini ilgilendiren diğer uzmanlık alanlarından da destek alınır. 


Tedavide amaç mevcut sorunu ortadan kaldırmak ve daha düzgün bir diş görünümü elde etmektir. Eğer kişiye bağlı alışkanlıklar nedeniyle dişlerde problem oluşuyor ise bunların da tedavi edilmesi gerekir. Tedavinin her yaşta hasta için uygulanabilir ancak bazı sorunlarda hastanın ergenliğini bitirmesi, gelişimini tamamlaması beklenir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lamine Diş Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Dişeti Sorunları Migren Ağrınızı Tetikleyebilir

Diş Eti Nasıl Tedavi Edilir