Diş Eti Tedavisi


Diş Eti Tedavi aşaması


Ağız ve diş Sağlığı bir birey için çok önemlidir. Diş sağlığımızın korunması için gerekli tedbirleri almalıyız. Bunun için düzenli  diş hekimi kontrolleri önemlidir. Her insanın ağzında yediği besinlerden dolayı bir takım  bakteriler yer alır. Bakterilerin zamanla artış göstermesi ise diş eti arasında lezyonların oluşmasına neden olabilir.  Bu lezyonlar zamanla diş etine  zarar vermeye başlar. Diş etleri arasında kanamalar oluşur. Diş minesi ve  implantı zarar gördüğü için kişi  dişini dahi kaybedebilir. Böyle bir durumda karşı karşıya kalındığı zaman mutlaka bir hekimden yardım alınmalıdır. Çünkü dişlerimizi kaybedersek bu durum hem biyolojik sağlığımıza hem de ruhsal sağlığımıza zarar verecektir.


Diş Eti ve Bakteriler


Günlük yaşamımız içerisinde çeşitli ürünler tüketiriz. Fakat bu ürünlerin içerisinde birçok kişi ne olduğunu kolay kolay bilemez. Özellikle diş yapısına zarar verecek besinler dişin çürümesini kolaylaştırır. Sert ve şekerli gıdalar diş sağlığı açısından zararlıdır.  Sıklıkla sigara ve alkol kullanan bir insan diş plağına devamlı olarak zarar veriyordur. Sigara diş plağının sararmasına neden olur.   Diş   plağının temizlenmesi için, ekstradan beyazlatma işlemlerinin uygulanması gerekiyor. Diş eti arasında artan bakteriler ağız içerisinde bir takım semptomların gelişmesine neden olabilir. Örneğin ağız içerisinde yaralar ve şişmelerin oluşması gibi sıralanabilir. Dişlerin düzenli aralıklar ile fırçalanması gerekiyor. Diş sağlığı, ağız içerisinde bulunan diğer (dil, iç yanak gibi...)kısımlara da zarar verebilir.

Diş Eti Sağlığı Ve Tüketilmesi Gereken Besinler 



Diş eti sağlığı açısından, gerekli besinlerin tüketilmesi gerekiyor. Diş minesini ve implantını koruyacak besinler genellikle protein içerikli olanlardır. Peynir, yoğurt, yumurta, süt ve süt ürünleri tüketilebilir. Şekerli gıdalar tüketildikten sonra, ağız içerisinin iyi bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Bakteri ve türevlerinin artmaması için bu önemli bir koşuldur. Diş eti kanaması sonucunda ağız içerisinde oluşan enfeksiyonlar diş kaybına neden olabilir. Doktor tarafından önerilen ağız içi gargaralar da bulunuyor. Doktor tavsiyesi üzerine alınabilir. Uzman bir hekimden randevu alınmasında fayda vardır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lamine Diş Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Dişeti Sorunları Migren Ağrınızı Tetikleyebilir

Diş Eti Nasıl Tedavi Edilir