Lamine Diş Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir


Lamine Diş Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli

Lamine porselen dişler uzun yıllardır dünyada ve Türkiye'de en fazla tercih edilen dişlerdir. Lamine diş, dayanıklılığı açısından son derece güvenilir, rahat kullanılabilir dişlerdir.  Ancak Lamine porselen yaptırmaya karar vermek kişilerin kendi tercihleri dışında bir durumdur. 
Diş yaptırma aşamasında, hekimin kontrollerini yapıp, lamine dişe uygun bir ağız yapısının olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, böyle bir kararı diş hekimleri vermektedir. Bunun sebeplerinden biri, lamine dişler kendi dişlerimizden farklı bir yapıya ve kullanıma sahiptir. 

Gerçek kendi dişlerimizden daha hassasiyet gerektirir. Kendi dişlerimize de her zaman gerekli özen ve bakım gösterilmeli elbette, ancak lamine dişlerde, yiyecek ve içecekleri tüketirken dikkatli olunmalıdır. Herhangi bir sert cisim, ceviz fındık gibi sert meyveleri kırmak bu dişlere son derece zarar vermektedir.  Dolayısıyla lamine diş uzun ömürlü olmasına rağmen özel bakım isteyen de bir diş uygulamasıdır.  

Total olarak protez biçiminde yapılmış ise gece nasıl çıkartılıp saklanacağı konusunda Hekim’in uyarı ve tavsiyeleri mutlaka dikkate alınmalıdır. Lamine dişlerde yiyeceklerinizi mümkün olduğunca ısırmak yerine parçalayarak veya kopartarak yemek gerekir. Ayrıca diş bakımı arasında yer alan diş fırçalama işini günde en az bir kere yapmak mutlaka gereklidir. Bunun yanı sıra, diş ipi ile diş aralarını temizlemek hatta gerekirse diş ara yüz fırçası ile ayrıca bir bakımda yapılmalıdır.

Porselen Lamineler Neden Hassastır?


Lamine diş kendi dişimizin doğallığı en az bozularak yapılan dişlerdir. Dolayısıyla Lamine dişlere kendi dişimize gösterdiğimiz özenin biraz daha fazlasını göstermek gerekir. Lamine diş yapımında kullanılan yapışkanın yapısına bağlı olarak protezlerin kenarında zamanla çizikler ve kırıklar oluşabilir. Stresinde lamine dişler üzerinde olumsuz etkileri olduğu söylenmektedir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dişeti Sorunları Migren Ağrınızı Tetikleyebilir

Diş Eti Nasıl Tedavi Edilir