Dişeti İltihabı Neden Olmaktadır

 Dişeti İltihabı Nedenleri



Dişeti hastalıklarının belirli nedenleri vardır. Bunların başında diş plakları gelmektedir. Diş plakları diş etlerine ciddi oranda zarar vermektedir. Sigara kullanımı da dişetlerinde ciddi hastalıklara yol açmaktadır. Sigara içerisinde bulundurduğu pek çok zehirli maddeler nedeniyle ağız yapısına, dişlere ve diş etine ciddi derecede zararlar vermektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda şeker hastalarında dişeti sorunlarına sıkça rastlandığı kanaatine varılmıştır. 

Diyabet sorunu da dişeti hastalığını tetiklemekte ve büyük oranda ana neden olmaktadır. Kalıtsal faktörlerde diş eti hastalıklarını beraberinde getiren nedenler arasında yer almaktadır. Bazı iltihabi hastalıklarında diş etlerine zarar verdiği de kanıtlanmıştır. Bu tanılar doğrultusunda dişeti sağlığı konusunda gerekli önlemler alınmalıdır. Dişeti tedavisi mutlaka yapılmalıdır. Dişetinde bulunan iltihaplar kalp hastalığı gibi ciddi sorunlara neden olmaktadır. Bu nedenle dişeti tedavisi mutlaka yapılmalıdır.

Dişeti Hastalıkları Büyük Sorunlara Neden Olabilmektedir


Dişeti hastalığı kesinlikle basite alınacak konulardan değildir. Dişetinde oluşan iltihap iç organlara yerleşerek oralarda hastalıklara neden olabilmektedir. İlk olarak en önemli organımız olan kalp üzerinde oldukça olumsuz etkiler yaratabilmektedir. 

Dişeti sorunları kalp krizi, hamileliklerde düşük, şeker hastalığı ve solunum yolu sorunları gibi pek çok olumsuzluğa sebep olabilmektedir. Dişeti ağrısı olduğunda, fırçalama esnasında kanama yaşandığında ve ağız içerisinde iltihabi bir koku meydana geldiğinde en kısa sürede mutlaka bir hekime gitmek gerekmektedir. İlk olarak diş üzerindeki plaklardan kurtulmak gerekmektedir. Hemen sonrasında diş üzerinde bulunan iltihabın giderilmesi gerekmektedir. Çok kısa bir zaman diliminde diş eti sorunlarından kurtulmak mümkün olmaktadır.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lamine Diş Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Dişeti Sorunları Migren Ağrınızı Tetikleyebilir

Diş Eti Nasıl Tedavi Edilir