Dişeti Tedavisi Nasıl Olur

Dişeti Tedavisi


Dişeti rahatsızlıkları pek çok kişinin muzdarip olduğu hastalıkların başında gelmektedir. İlk olarak basit bir diş eti sorunu ile başlan bu rahatsızlık tedavi edilmediğinde hızla ilerleyerek daha ciddi diş sorunlarına sebebiyet vermektedir. Dişeti tedavisi ilk başladığında daha kolay çözümlenebilmektedir. 

Ancak ileri aşamada tedavi süresi uzayacağından belirli aşamalardan geçerek tedavi tamamlanmaktadır. Dişeti tedavisi ilk olarak sorunun ne derecede olduğu tanısı konarak yapılmalıdır. Diş muayenesinden sonra diş etinde var olan sorunlar belirlenerek nasıl bir tedavi uygulanacağına karar verilmektedir. Dişeti sorunlarında diş üzerinde oluşan plaklarda etkendir.


 Diş plakları belirli bir süre sonra dişetine zarar vererek kanamaya ve o bölgede iltihaplanmaya neden olmaktadır. Daha şiddetti diş eti tedavisinde lokal anestezi kullanılmaktadır. Şişmiş ve iltihaplanmış dişeti rahatsızlarında cerrahi operasyon uygulaması da yapılmaktadır. Dişeti iltihabı cerrahi operasyon uygulandığında iltihaplı dişetleri lazer ve cerrahi yöntemler ile tedavi edilebilmektedir.

Dişeti Hastalığının Belirtileri Nelerdir?


 Fırçalama esnasında meydana gelen kanama dişeti hastalığının en önemli bulgusudur. Şişen diş etlerine kırmızı bir renk de eşlik ediyorsa bu durumda dişeti hastalığına davetiye çıkarmaktadır. Bir diğer önemli bulgu ise dişetinin diş yapısından ayrılmasıdır. Sürekli keskin ve yoğun bir ağız kokusu da dişeti hastalığının habercisi olan nedenleri arasında yer almaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lamine Diş Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Dişeti Sorunları Migren Ağrınızı Tetikleyebilir

Diş Eti Nasıl Tedavi Edilir